Terug naar Fokmerries.

VDL Groep Tattoo

Meer informatie:

 

Stamboom:

Fotoalbum:

Downloads:

Gegevens van: VDL Groep Tattoo

VDL Groep Tattoo is een bruine merrie v. Numero Uno. Zij was in gezamenlijk eigendom van Stoeterij Duyselshof en Stal van der Vleuten. Onder Maikel van der Vleuten heeft de merrie heel wat overwinningen en hoge klasseringen op haar naam gezet. Zo wonnen ze diverse 1.45m-rubrieken zoals in Oldenburg (2009) en was ze tweede in 1.50m-rubriek in Geesteren (2008).

Haar vader Numero Uno heeft zich tot één van de beste verervers in de mondiale springpaardenfokkerij ontwikkeld, dankzij producten als Tyson, Tobalio en Tamino.

Ook de moederlijn van VDL Groep Tattoo heeft al veel goede paarden voortgebracht. Moeder Nevermind was zelf als driejarige reservekampioen op de Nationale Merriekeuring en in de IBOP scoorde ze 85 punten. Later is ze nog in het Z springen uitgebracht. Vader Lux sprong zelf een enorme winsom bijeen in de grote sport onder Jerry Smit en nam deel aan de Olympische Spelen van Sydney. In de fokkerij weet hij zich te onderscheiden dankzij producten als Utascha SFN, Tornesch en Novesta. Via Candyboy gaat de lijn terug op de bekende Amor-dochter Rianne, die maar liefst drie internationale springpaarden bracht: Febroko (v.Le Mexico) van Lieuwe Koopmans, Topsi (v.Le Mexico) van Ulrich Kirchhoff en het Grand Prix-springpaard Belladonna (v.Kibrahim) van Kathy Prudent Monahan. Rianne bracht ook de gekeurde hengsten Kroongraaf (v.Burggraaf) en Candy Surprice (v.Candyboy) en is zelf een volle zus van het internationale springpaard Surprise van Rob Ehrens. Ook internationale springpaarden als Tyson (v.Numero Uno), Nirvana (v.Concorde), Tadmus (v.Calvados) en Kornuit (v.Faram) komen uit deze kleine prestatiestam.

Merrie zal ingezet worden voor ET.

 

Ras:

KWPN

Geslacht:

Merrie

Disciplines:

Springen

Niveau:

1.60m

Kleur:

Bruin

Hoogte:

1.65m

Jaar:

2000